Отборът на Германия победи САЩ с 1:0 с четвъртото попадение на Томас Мюлер на Световното първенство и спечели група G, докато американците също продължават на осминафиналите, заради по-добрата си голова разлика от Португалия.

Двубоят на Арена Пернамбуко в Ресифе бе равностоен, но все пак възпитаниците на Йоаким Льов контролираха събитията през цялото време. Първото полувреме приключи без сериозни опасности пред двете врати, но 10 минути след почивката Томас Мюлер отбеляза единствения гол в мача с точен изстрел от границата на наказателното поле. Това бе четвърто попадение за германския нападател на Мондиала, с което той се изравни с Неймар и Меси на върха на голмайсторската листа.

До края американците се опитаха да се върнат в мача, но не успяха да застрашат вратата на Мануел Нойер, а Германия изпусна няколко възможности за втори гол. С този успех Германия спечели групата със 7 точки и ще срещне втория от група Н на осминафиналите. САЩ също продължават във фазата на елиминациите, след като в другия мач Португалия победи Гана с 2:1, но головата разлика на "мореплавателите" е по-лоша от тази на американците. /БГНЕС