Бившият треньор на "Евертън" и "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс е провел среща с президента на "Галатасарай" Унал Айсал в Истанбул.

Турският клуб потвърди информацията, но отрече това да са били преговори за треньорския пост, който е свободен след раздялата с италианеца Роберто Манчини.

Основните цели на "Галатасарай" са германците Йоахим Льов и Юрген Клинсман, които изведоха националните отбори на Германия и САЩ до осминафиналите на световното първенство в Бразилия.

"Вярно е, че президентът разговаря с Дейвид Мойс, но те просто си говореха, обменяха идеи - това е. В момента не търсим трескаво нов треньор, чакаме да свърши световното първенство. Първите две цели са Льов и Клинсман", заяви говорителят на "Галатасарай".

51-годишният Мойс е без работа за първи път в треньорската си кариера, която започна през 1998 г. в "Престън". Между 2002 и 2013 г. шотландецът водеше "Евертън", след което беше избран за наследник на Алекс Фъргюсън в "Манчестър юнайтед".

Мойс подписа шестгодишен договор, но беше уволнен само след десет месеца на поста, след като "червените дяволи" записаха най-слабия си сезон в последните две десетилетия. През май имаше вариант той да поеме "Селтик", но клубът назначи норвежеца Рони Дейла. 

dnevnik.bg