"Манчестър юнайтед" се подготвя да направи впечатляващо предложение за привличането на Артуро Видал. Англичаните били склонни да платят 50 млн. паунда на "Ювентус", пише "Гардиън".

Чилийският национал бил на първо място в списъка на Луис ван Гаал. От "Олд Трафорд" щели да му предложат седмична заплата от 250 хил. паунда.

Видал е привлякъл интереса на "Реал" (Мадрид) и "Арсенал". Чилиецът обаче предпочитал да премине в "Манчестър юнайтед", за да може да има по-лек сезон, тъй като англичаните няма да играят в Шампионската лига, допълва изданието.

Халфът премина в "Ювентус" от "Байер" (Леверкузен) през 2011 г. След това изигра 95 мача за "старата госпожа" и отбеляза 28 попадения, като три пъти стана шампион в Серия А.

Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер има и друг вариант за полузащитата. Според французина Сами Кедира може да направи добра двойка с Месут Йозил в средата на терена.

За целта лондончани биха предложили 23 млн. паунда на "Реал" (Мадрид). Миналия сезон Кадира не беше сред редовно играещите за белите.

dnevnik.bg