"Барселона" започва преговори с ръководството на "Ливърпул" за трансфера на Луис Суарес, твърди BBC. Представителите на двата клуба ще се срещнат днес в Лондон, за да обсъдят параметрите на евентуална сделка за 27-годишния играч.

Според английските медии в договора на носителя на "Златната обувка" има клауза за откупуване на стойност 80 милиона паунда. Каталунците обаче са готови да платят около 65 милиона.

Един от обсъжданите варианти е включването в сделката на чилийския нападател Алексис Санчес, което може да свали цената с 30 милиона. В момента Суарес изтърпява наказание от четири месеца без футбол, след като захапа Джорджо Киелини в мача между Уругвай и Италия (1:0) от груповата фаза на световното.

В понеделник нападателят призна, че е ухапал защитника на "Ювентус" и му поднесе извиненията си. Той обаче не спомена "Ливърпул" в изявлението си, което допълнително подхрани спекулациите за преминаването му на "Камп Ноу".

Спортният директор на "Барселона" Андони Субисарета приветства разкаянието на Суарес. "Той показа, че е достатъчно смирен, за да признае грешката си, а това е много важно. Всички знаят какъв изключителен играч е Луис и как се представи на различни позиции в атака. Също така всички знаят, че е футболист на "Ливърпул", каза бившият испански национал.

Хърватският полузащитник Иван Ракитич, който през миналата седмица премина в "Барселона" от "Севиля", също похвали Суарес. "Независимо от това дали той ще подпише с клуба или не, неговите качества са неоспорими. Той има необходимите качества, за да играе в "Барса", каза новият футболист на каталунците.

dnevnik.bg