Президентът на БФС Борислав Михайлов смята, че това е най-силното световно първенство в историята. Той е впечатлен от резултатния и атакуващ футбол по стадионите в Бразилия.

"Уникално първенство. За мен е може би най-доброто до момента. Много офанзивна игра на всички отбори, много голове. Много голове, без вратарите да са виновни, което също е уникално", каза Михайлов пред БНТ.

"Радвам се, че горе-долу познах в прогнози преди това, че Холандия ще стигне далеч, че южноамериканските отбори ще се представят много добре, че Чили ще направи голямо първенство, както е. И фаворитите продължават в борбата - Бразилия и Аржентина", добави президентът на футболния съюз.

Михайлов обясни, че БФС е платил "немалка сума на ФИФА", за да получи правата за мачовете от световното в САЩ 1994 и да ги предостави на националната телевизия.

"Това е много добра идея, защото хората отново се връщат към този невероятен успех. Колкото минават годините, се вижда колко е трудно да се постигне подобно нещо", каза Михайлов, който беше вратар на българския отбор, достигнал до четвъртото място в света преди 20 години.

dnevnik.bg