Полицията в Рио де Жанейро обяви, че е установила представител на ФИФА, който е съдействал на черноборсаджии на билети за световното първенство по футбол.

По време на разследване по-рано през седмицата, което доведе до ареста на 11 предполагаеми черноборсаджии полицията е установила първото име на представител на ФИФА от телефонните разговори.

Предполагаемият служител е имал достъп до множество структури в организацията и оттам до билети, включително и такива, предназначени за играчи. Той не е бразилец и е в страната заради световното първенство.

Късно в четвъртък ФИФА обяви, че ще анализира данните за препродажбата на билети след сигнала на полицията и ще съдейства на бразилските власти за установяването на виновника.

Под подозрение като главен организатор на схема за препродажба на билети попадна Ламин Фофана, но ФИФА отрича той да е акредитиран за световното първенство и да има подобен достъп до билети.

"Може би дори не става въпрос за човек от ФИФА. Понякога е много лесно да се стигне до извод, че става въпрос за ФИФА", заяви говорителката Делия Фишер.

Според полицията групата е целяла да спечели около 90 милиона долара от черна борса на билети за мачовете от мондиала.

dnevnik.bg