Бразилски вуду шаман обеща да прокълне германския национален отбор по футбол преди полуфиналния сблъсък със "селесао" от световното първенство във вторник.

Съставът на домакините ще се изправи срещу бундестима в Бело Оризонте, но на терена европейците ще трябва да се борят и с черната магия на Хелио Силман.

Вуду специалистът обеща да прокълне неназован германски футболист, с което да намали шансовете на съперника. Той ще изпълни ритуал с вуду кукла в своя магазин World of Orixas.

"Ще взема на прицел техен ключов играч и ще му вържа краката, така че той няма да може да тича на терена", заяви Силман пред АФП. Бразилецът отказа да назове целта си и Тони Кроос, Марио Гьотце, Томас Мюлер и компания по-добре да внимават.

Шаманът изпълни своя ритуал преди всички останали мачове на Бразилия на световното първенство. Той прокле звездата на Колумбия Хамес Родригес, но силите му не успяха да спрат младока да отбележи в четвъртфинала срещу домакините.

Магиите на Силман не предотвратиха и фрактурата на гръбначния прешлен на Неймар, която извади нападателя на Бразилия до края на първенството, но пък възпитаниците на Луиш Фелипе Сколари спечелиха четири от петте си срещи до момента.

dnevnik.bg