Наставникът на Ботев Пловдив Любослав Пенев днес официално напусна своя пост, а негов заместник най-вероятно ще бъде Велислав Вуцов, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Макар че само преди дни Любослав Пенев обясни, че е млад и иска да бъде действащ треньор, днес той обяви, че напуска Ботев Пловдив. Очевидно финансовите проблеми на клуба не са пренебрежими от гледната точка на селекционера на националния отбор, така че след един лагер и няколко мача, Пенев вече не е част от "канарчетата". На негово място като старши-треньор идва Вили Вуцов. Рокадата бе обявена на пресконференция на клубното ръководство днес.

"Искам да благодаря на ръководството на Ботев, което предостави отлични условия за работа на спортно-техническия щаб. Благодаря на всички футболисти и служители на клуба, които си вършеха отлично работата. Благодаря и на привържениците на Ботев, чиято подкрепа усетихме още от първия ни ден в клуба, а преди десетина дни ни устроиха много топло посрещане при представянето на отбора", сподели Пенев на днешната пресконференция. /БГНЕС