Христо Стоичков критикува ръководството на "Барселона" за продажбата на Алексис Санчес в английския "Арсенал".

Легендарният футболист на каталунците и носител на "Златната топка" за 1994 г. се изказа ласкаво за чилийския национал, който в последните сезони беше един от основните нападатели на "Барса".

"Заради някои, които не разбират от футбол, трябваше да продадем един от най-добрите си играчи. Алексис Санчес беше най-добрият по отношение на скоростта, духа, борбата. Бори се за всяка топка, играе за отбора", заяви Стоичков, цитиран от местните медии.

"Харесвам неговия манталитет. Той му позволява винаги да напуска терена с високо вдигната глава. Беше един решаващ играч, който играеше за отбора, но беше смачкан. Политиката на Барселона винаги е била такава, никога не е била грандиозна", коментира още българинът.

"Арсенал" потвърди снощи привличането на Санчес, който ще засили атакуващото звено в състава на Арсен Венгер. Предполагаемата сума на трансфера е 35 милиона паунда.

"Радвам се, че се присъединявам към отбора на "Арсенал", който има чудесен мениджър, фантастични играчи и огромна подкрепа не само от трибуните, а и по целия свят", каза самият играч.

"Очаквам с нетърпение да се срещна с моите нови съотборници и началото на мачовете. Ще дам най-доброто от себе си, за да направя привържениците на "Арсенал" щастливи", добави той.

dnenvik.bg