Бившият треньор на "Милан" Масимилиано Алегри наследи изненадващо напусналия поста си наставник на "Ювентус" Антонио Конте.

"Скай Спорт Италия" твърди, че Алегри преговаря за детайлите по договора си с шампионите и може да се появи на тренировка още днес. Според информацията на авторитетния журналист Джанлука ди Марцио той вече е подписал.

Конте шокира футболния свят снощи, когато обяви, че се оттегля като треньор на "Старата госпожа" след три много успешни години.

Смята се, че 44-годишният специалист има разногласия с ръководството на клуба за трансферната политика. Очаква се "Ювентус" да продаде двама от ключовите полузащитници - Артуро Видал и Пол Погба.

Шампионите действаха бързо в намирането на наследник и наемат Алегри с договор за две години. Наставникът е разговарял с "Ювентус" снощи, а тази сутрин е уточнил последните елементи по договора, според който ще получава по 2 милиона евро на сезон плюс бонуси за постигнати цели, твърди "Скай".

Алегри пое "Милан" през лятото на 2010 г. и в първия си сезон изведе отбора до първата титла от 2004 г., но на следващата година "росонерите" завършиха втори. Той беше уволнен по-рано през годината и беше наследен от Кларънс Зеедорф.

dnevnik.bg