Мария Шарапова беше избрана за най-добра тенисистка в годишните награди за спортно майсторство ESPY, които се организират от ESPN. На червения килим рускинята беше придружавана от своя приятел Григор Димитров.

Шампионката от "Ролан Гарос" спечели  отличието в конкуренцията на Серена Уилямс, На Ли и Агниешка Радванска. По традиция наградите ESPY се връчват на бляскава церемония, на която освен звездите на спорта присъстват популярни актьори, певци и звезди от шоубизнеса. Статуетката при мъжете отиде при носителя на 14 титли от Големия шлем Рафаел Надал, който спечели в конкуренцията на Новак Джокович, Роджър Федерер и Анди Мъри.

Наградите се връчват за постиженията в периода юли 2013 г. - юли 2014 г. През миналата година за най-добри в тениса бяха избрани Джокович и Серена Уилямс.

Шарапова стана причина за един от най-забавните моменти по време на церемонията. 188-сантиметровата рускиня връчи заедно със 173-сантиметровия боксьор Флойд Мейуедър наградата за най-добър мач. Тенисистката изпита известни затруднения да "открие" своя партньор на сцената.

За най-добър мач беше определен финалът на колежанското първенство по американски футбол между "Алабама кримсън тайд" и "Обърн тайгърс", а самият Мейуедър спечели наградата за най-добър боец.

Звездата на басйкетболния "Оклахома сити тъндър" Кевин Дюрант си тръгна с две отличия - за спортист на годината и за най-добър баскетболист. Състезателката по смесени бойни изкуства Ронда Роузи беше избрана за спортистка на годината.

Отличието за най-добър отбор отиде при шампиона в Националната футболна лига (НФЛ) "Сиатъл сийхоукс", а Пейтън Манинг беше избран за номер 1 сред играчите в НФЛ. Наградата при автомобилистите отиде при Раян Хънтър-Рий от "Инди кар".

Ричърд Шърмън от "Сиатъл сийхоукс" получи наградата за порбив на годината, а за най-добър момент беше избран мачът от световното първенство по футбол между САЩ и Гана. За най-голямо разочарование беше определен баскетболният тим на университета "Дюк".

dnevnik.bg