ЦСКА стъпи накриво при завръщането си в Лига Европа, като завърши 1:1 със "Зимбру" (Кишинев) при домакинството в София. Реваншът е следващата седмица, но при този резултат червените са в неблагоприятна позиция.

Сергей Алексеев откри резултата за гостите в 31-ата минута, но Антон Карачанаков изравни десет минути по-късно. През второто полувреме двата отбора не успяха да създадат добри положения, но все пак молдовците улучиха гредата.

Червените, които пропуснаха миналия сезон в Европа заради отказа на тогавашните собственици от участие, направиха по-стойностно първо полувреме, но станаха жертва на едно статично положение.

Алексеев реализира, след като топката беше центрирана от свободен удар и той я отклони с глава във вратата на дебютиралия за ЦСКА Якуб Давиш.

Това беше едва втората по-сериозна опасност пред вратата на чеха за полувремето, като първата дойде отново след центриране от свободен удар. Павлючек обаче стреля с глава встрани от вратата.

В останалото време ЦСКА диктуваше нещата на терена, но липсата на сработка в състава на Стойчо Младенов ли личеше. Освен вратаря в титулярния състав се появиха Кристиан Супусела, Еденилсон и Орелиен Жоаким.

Още в деветата минута игралият като ляв бек Венцислав Василев влезе навътре в терена и стреля опасно, но вратарят на гостите Денис Русу спаси удара му.

Осем минути по-късно Маркиньос напредна до аутлинията и опита центриране, но топката беше избита от защитник. При последвалата атака на "армейците" Тони Силва също напредна, но не успя да подаде на Иван Стоянов и не се стигна до опасен удар.

Пак Маркиньос, който отбеляза официално своето завръщане в ЦСКА, в 27-ата минута открадна топката в предни позиции, напредна и шутира опасно, но точно във вратаря Русу.

Веднага след гола на молдовците се наложи Младенов да замени Тони Силва заради контузия в рамото, а на негово място влезе Карачанаков. Минути след това след центриране отляво на Василев защитата на "Зимбру" не се построи добре и остави Карачанаков сам на пет метра от вратата, който вкара от пет метра.

В добавеното време след изпълнението на корнер Василев отправи удар с глава, но над гредата.

През второто полувреме головите положения до голяма степен липсваха. Въпреки че домакините се опитваха да вкарат втори гол, те не успяха да създадат качествени положения.

В средата на полувремето Карачанаков отправи опасен удар от свободен удар, който отново не се превърна в гол заради добрата намеса на Русу.

След още девет минути Маркиньос центрира от свободен удар, а този път вратарят не се справи добре и изпусна топката, но Пламен Крачунов не успя да се ориентира и в крайна сметка Русу улови топката. Минути преди края друга резервна - Борис Галчев шутира от над 20 метра край кредата.

Пак Карачанаков можеше в заключителните секунди да реализира победното попадение след изпълнението на корнер, но топката отново не пожела да влезе във вратата заради намесата на Русу. При последвалото разбъркване Крачунов и Жоаким си попречиха и топката излезе над вратата.

dnevnik.bg