Левски стартира новия сезон в "А" група с равенство 1:1 срещу Локомотив Пловдив в среща от първия кръг на първенството, която се игра на стадион "Георги Аспарухов".

Благой Наков откри резултата за гостите в 75-та минута, а в 81-та Валери Домовчийски изравни за крайното 1:1. "Сините" имаха териториално превъзходство през целия мач, владееха инициативата и създадоха и доста добри възможности за гол, но ги пропуснаха. В 15-та минута Пламен Крумов отправи удар от фаул, но топката без избита от футболист на Локомотив. Четири минути по-късно новото попълнение Луис Педро центрира в наказателното поле на Локомотив, след което Роман Прохазка стреля с глава, но встрани от вратата на Йордан Господинов.

В 25-та минута Мигел Бедоя стреля от дъгата на наказателното поле на Локомотив, но топката премина в страни от левия стълб на вратата на Йордан Господинов. След две минути отново Бедоя подаде към Луис Педро, който шутира, но над напречната греда в аут. В 35-та минута Пламен Крумов разигра късо към Георги Сърмов от фаул, който обаче прати топката право в стената.

В 37-та Луис Педро стреля остро по диагонал от границата на наказателното поле, топката премина в страни от гредата и излезе в корнер. Минута по-късно Пламен Крумов центрира в пеналта към Валери Домовчийски, който с глава шутира в десния ъгъл, но Йордан Господинов изби в корнер. В 41-та минута Крумов центрира в наказателното поле, след което Валери Божинов стреля от воле, но в страни от левия стълб.

След почивката, в 51-та минута Валери Домовчийски шутира, но в страни от вратата на Йордан Господинов. В следващата минута Благой Наков стреля от фаул, но над напречната греда в аут. В 57-та минута влезлия като резерва Владимир Гаджев центрира от фаул отдясно, на първа греда Божинов отправи удар с глава от границата на вратарското поле топката прелетя високо в аут. Отново Гаджев в 61-та минута пробва шут от границата на наказателното поле на Локомотив, но право в ръцете на Йордан Господинов.

В 75-та минута Благой Наков стреля от около 25 метра и изпрати топката в левия ъгъл на Кристиян Наумовски – 0:1. "Сините" реагираха мигновено и шест минути по-късно Веселин Минев проби отляво и навлезе в пеналта, опита се да подаде към свой съотборник, Ангел Грънчов пробва да избие топката, но тя рикошира в Александър Якимов и след това попадна във Валери Домовчийски, който я прати в левия ъгъл на вратата на Йордан Господинов – 1:1. "Сините" се опитаха да вкарат и победно попадение и в 89-та минута Георги Сърмов отправи удар от границата на наказателното поле на Локомотив, но изпрати топката над напречната греда. 

БГНЕС