"Лудогорец" се класира с лекота за третия предварителен кръг в Шампионската лига. Българският отбор изигра в тренировъчно темпо втория мач с "Дюделанж" и след равенство 1:1 и общ резултат 5:1 се насочва към почти сигурна нова среща с "Партизан".

Треньорът Стойчо Стоев направи три промени спрямо мача в Разград, спечелен с 4:0. В игра се появиха Шоко, Христо Златински и Йерун Луму.

През първата част "Лудогорец" действаше спокойно, на моменти дори отпуснато и не впечатли. Домакините се постараха и стигнаха до две добри положения.

В средата да полувремето след центриране от ляво играч на "Дюделанж" стреля с глава, но не успя да улучи вратата. В 39-ата минута Давид Тюрпел излезе сам срещу Владислав Стоянов. Футболистът на домакините обаче ритна слабо топката по земята и вратарят спаси.

"Лудогорец" успя да поведе в началото на второто полувреме. Козмин Моци пое технично топката на границата на наказателното поле и я пусна към Роман Безяк, който от близо се разписа.

Темпото за българския отбор продължи да е сравнително ниско. В 81-ата минута Тюрпел стигна до нова възможност, но този път се възползва и изравни. Той беше изведен от Бен Ажиба, премина надясно с наказателното поле и преодоля Стоянов.

В оставащите минути "Дюделанж" беше по-активният отбор, но не успя да стигне до обрат.

Ако преодолее третия предварителен кръг за втора поредна година, "Лудогорец" ще си гарантира поне участие в групите в Лига Европа. Първият мач е на 29 или 30 юли, а реваншът е на 5 или 6 август.

dnevnik.bg