Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Луис ван Гаал изрази недоволство от програмата за предсезонното турне в САЩ.

Турнето на "червените дяволи" ще продължи две седмици и половина, а отборът трябва да пропътува общо над 21 000 километра. В четвъртък сутринта "Юнайтед" ще срещне "Лос Анджелис галакси" в първата си контрола, която ще се играе в Пасадина. След това предстоят мачове в Денвър, Вашингтон, Детройт и Маями.

Между мачовете играчите са ангажирани с доста извънсъстезателни активности като събития на спонсорите, срещи с феновете, интервюта и др. "Малко или много тези неща пречат, защото трябва да се подготвим за новия сезон, а с тези комерсиални събития трябва да пропътуваме големи разстояния, да летим много, ритъмът и дневният режим се нарушават. Това не е много полезно за добрата подготовка", заяви Ван Гаал.

"Знам колко значим е "Манчестър юнайтед" и колко важни са спонсорите, така че трябва да се адаптирам. Няма да е лесно", добави холандецът. Той заяви, че сега програмата на турнето е била изготвена преди неговото идване, но през следващото лято това няма да е така.

"Манчестър юнайтед" трябва да направи всичко възможно да се адаптира към моите правила и изисквания по отношение на добрата подготовка. Надявам се догодина турнето да е по-кратко. Вече ме увериха в това. И аз съм уверен, че така ще бъде", добави Ван Гаал.

Изпълнителният директор на "червените дяволи" Ед Уудуърд заяви, че коментарите на холандеца не вредят на клуба.

dnevnik.bg