Юношеският национален отбор на България до 19 години вече загуби шансове да продължи в елиминационната фаза на европейското първенство в Унгария, но въпреки това третият и последен мач срещу Сърбия няма да бъде протоколен.

При победа възпитаниците на Александър Димитров ще заемат трето място в групата и ще се класират за световното първенство през 2015 г.

Сърбия също се нуждае от задължителен успех, защото все още има шансове за полуфиналите. Сърбите записаха две равенства в първите си два мача - 1:1 срещу Украйна и 2:2 срещу Германия, като във втория мач изпуснаха трите точки в 91-ата минута.

България пък допуснаха две загуби и все още преследва първата си победа в този турнир. Това е второто участие на страната, като първото през 2008 г. завърши с три поражения и голова разлика 0:8. Българите дори все още нямат отбелязан гол.

В състава обаче вече започна да се усеща напрежение след разочарованието в мача с Украйна. Българите изпуснаха дузпа при 0:0 през първото полувреме и загубиха именно след наказателен удар в 89-ата минута.

Треньорът Димитров веднага заговори, че проблемите са извън отбора. Той заяви, че може да каже много неща, които са причина за тези резултати, но няма да го направи сега и ще спазва добро поведение. По думите му това е била една от най-незаслужените загуби.

Въпреки това от отбора увериха, че са пределно амбицирани да спечелят мача със Сърбия и да се класират за световното. Според Радослав Цонев от "Левски" отборът е запазил най-доброто за последния двубой.

"Ние разиграваме топката много бързо, движим се на висока скорост и опитваме да завършваме атаките толкова бързо, колкото е възможно. Понякога се получава, а понякога - не, както видяхме в предишните два мача", заяви Цонев пред сайта на УЕФА.

"Това определено ще бъде качествен мач между два много добри отбора. Надявам се след последния съдийски сигнал ние да празнуваме", добави той.

Мачът започва в 21.15 часа на стадион "Перуц" в Папа. Той няма да бъде излъчван пряко по "Евроспорт", тъй като изборът падна върху срещата между Германия и Украйна, която ще се играе по същото време.

В група А Португалия и Австрия, които записаха по две убедителни победи срещу Израел и Унгария, ще се изправят в директен мач за първото място от 19.00 часа. По същото време другите два отбора ще решат кой ще се класира за световното. 

dnevik.bg