Треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че парите невинаги имат решаваща роля във футбола. Така той отговори на колегата си Марко Николич от "Партизан", който заяви, че българският отбор разполага със средства, а белградският клуб има глад за победи.

"И българските отбори говорят, че сме милионери. Не знам защо се вторачват в нас. Няма лошо, пожелавам им и те да станат милионери. И "Лацио" беше по-богат от нас отбор. Невинаги парите са измерение в даден мач, може би във времето помагат", каза Стоев.

Двата отбора се срещат в третия предварителен кръг в Шампионската лига. Преди година "Лудогорец" отстрани "Партизан" в същата фаза след победи с 2:1 и 1:0.

"Нормално е да има разлика от мачовете. Все пак мина много време, те имат нови футболисти, включително от школата си. "Партизан" е добър отбор, технически доста добре стоящи на терена, тактически грамотни. Предстоят ни два доста сериозни сблъсъка", добави Стоев. Според него в лагера на съперника "може да я има думичката "реваншизъм".

Треньорът на "Лудогорец" смята, че българският отбор има много предпоставки да бъде уверен. "Имаме футболисти, които добре знаят цената на мачовете с "Партизан". Искаме да отидем още по-нагоре и това е нормално. Срещу сръбски отбори се играе трудно, те винаги са сериозни опоненти."

Стоев и отборът са си взели поуки от изненадващото равенство с "Дюделанж" в Люксембург. "В България след един слаб мач медийното внимание се насочва веднага към нас и то с негативна светлина. Един сериозен отбор се отличава с това – преодолява какъвто и да е проблем и продължава напред."

"Лудогорец" има проблеми в защита преди мача с "Партизан". В двубоя няма да играят Йордан Минев, Браян Ангуло, Козмин Моци, Александър Барт и Георги Терзиев.

Българският шампион е домакин в първия мач, който ще се проведе в сряда в 21.00 часа в Разград.

dnevnik.bg