Промотърът на Формула 1 Бърни Екълстоун и неговите адвокати са заявили готовност да изплатят 25 млн. евро, ако бъде прекратено делото срещу него в Мюнхен.

Англичанинът е обвинен в корупция за платените от него 44 млн. щатски долара на бившия банкер Герхард Грибковски около продажбата на световния шампионат през 2005-2006 г.

Екълстоун е готов да преведе 25 млн. евро на банка Bayerische Landesbank, която се счита за ощетена около продажбата на спорта нa CVC Capital Partners. Защитата на промотъра твърди, че обвиненията срещу него са "крайно съмнителни" и банката не е понесла вреди от сделката за шампионата.

Адвокатите се аргументирали, че делото станало прекалено изморително и обременяващо за техния 83-годишен клиент. Говорителят на съда в Мюнхен коментира, че детайли по евентуално споразумение трябва да бъдат обсъдени допълнително.

Процесът срещу Екълстоун тръгна през април, а изслушванията се очаква да продължат до септември. След повдигането на обвиненията срещу него англичанинът напусна временно ръководния си пост във Формула 1. Неговата теза е, че е платил въпросните 44 млн. долара, защото е бил изнудван от Грибковски.

dnevnik.bg