"Монако" постигна равенство 2:2 с "Валенсия" в първия кръг от турнира "Емирейтс къп" в Лондон. Българският нападател Димитър Бербатов игра до 72-ата минута, но не успя да се разпише.

Бившият футболист на "Манчестър юнайтед" и "Тотнъм" беше посрещнат с освирквания от привържениците на домакина на турнира "Арсенал". С такива беше изпратен и при смяната си, когато на мястото му влезе звездата Радамел Фалкао.

През първата част двата състава си размениха по един автогол. В 29-ата минута след ъглов удар "Монако" поведе, като последен с топката игра Везо от отбора на "Валенсия".

В 37-ата испанците направиха продължителна атака. След прибив отдясно топката беше пусната по тревата успоредно на голлинията и Рикардо Карвальо я засече във вратата си.

"Валенсия" поведе с попадението на Пако в 69-ата минута, който вкара отблизо след подаване от лявото крило. В 80-ата Лукас Окампос напредна и след самостоятелен пробив стреля от разстояние по земята в долния десен ъгъл на вратата на съперника, за да изравни.

Звездата на "Монако" Фалкао все още е искан от "Реал" (Мадрид) и дори е близо до трансфер, пише "Екип". Според информацията белите изчаквали връщането му в игра, за да увеличат усилията си по привличането му.

dnevnik.bg