План за развитието на Левски в следващите 5 години представи днес спортният директор и нов наставник Георги Иванов на пресконференцията, на която обяви, че ще замести Хосе Мурсия, предаде репортер на БГНЕС.

Планът се състои от няколко различни цели и етапи за тяхното изпълнение, като първа точка е намаляване на бюджета на клуба с 40 процента до юли тази година, което вече е факт. Това е изискване от УЕФА заради правилата на финансовия феърплей. До края на годината отборът трябва да се обиграва, а през следващите два трансферни прозореца да се подсили на нужните позиции, за да гони титлата и купата през следващия сезон. Гонзо обаче уточни, че в Левски няма как да има нулева година и "сините" ще се опитат да станат шампиони още през тази кампания.

Основната цел на плана за развитие е до няколко години гръбнакът на първия отбор да бъде изграден от юноши на клуба. Във всички юношески формации трябва да се налага стила на игра, който ще се използва в представителния тим. Очаква се първите играчи, изградени по новата концепция в школата, да бъдат от наборите 1997-1999. Планът предвижда Левски да търси пробив в евротурнирите след две години. /БГНЕС