Селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев повече няма да може да води клубни отбори, заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

Пенев имаше мимолетна кариера в "Ботев" това лято. Той беше поканен и след спешно проучване на мненията в изпълнителния комитет получи разрешение да застане начело в "Ботев". Скоро след това започнаха проблемите в пловдивския клуб и селекционерът си тръгна.

"Любо Пенев винаги е имал картбланш от мен и членовете на Изпълкома. Неслучайно, въпреки че не се класирахме, получи нов двегодишен договор. Неслучайно го пуснахме и в "Ботев". Сега се е концентрирал само върху националния отбор. Разбрали сме, че ако има нови предложения, вече сме приключили. Пробвахме веднъж и нещата не станаха", каза Михайлов.

Според президента на БФС целта пред националния отбор винаги е била класиране за големите първенства. От есента ще се гони място на финалите на европейското във Франция през 2016 г. България е в група с Италия, Хърватия, Норвегия, Азербайджан и Малта.

"Колкото до условията, които има треньорът и неговите колеги в другите национални гарнитури като хотели, бази, екипировка - няма разлика от германския национален отбор, но има голяма разлика в кадрите като играчи. Така че трябва да знаем с какво разполагаме", добави Михайлов.

Дневник