Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев заяви, че с брат си Георги са платили първата вноска от 2 милиона лева към клубовете за телевизионните права.

От негово интервю пред "7 дни спорт" става ясно, че са покрили и задължението на собственика на "Левски" Тодор Батков, с когото са съдружници с равен дял във фирмата посредник за правата "Футбол про медиа".

"Превел съм транш от 2 млн. лв. към клубовете. Г-н Батков отказа да участва, ТВ7 не платиха и се наложи с брат ми Жоро да извадим сумата и всички клубове да получат парите си, за да започне първенството", каза той пред вестника.

На въпрос защо Батков се е отказал, след като са съдружници, Домусчиев отговаря: "Нямаше финансова възможност човекът, така че нормално е".

От изявлението му не става ясно в крайна сметка ТВ7 изпълнява ли си задълженията по договора.

Първо казва, че ТВ7 не са платили, а на друг въпрос за увеличаване на излъчваните мачове Домусчиев отговаря: "За момента не мога да коментирам, тъй като имаме подписан договор с ТВ7. Ако ТВ7 не си изпълнява ангажимента по договора, ще му мислим".

"Гарантирам от мое име и от името на брат ми, където също сме съдружници във фирмата, която държи телевизионните права, че българският зрител няма да остане разочарован и ние ще намерим начин да му предоставим, дори да увеличим броя на излъчванията", увери собственикът на "Лудогорец".

"Футбол про медиа" отчита 444 хиляди лева печалба след данъци във финансовия си отчет за 2013 г., но проблемите на ТВ7 започнаха през тази година.

Управителят на фирмата Атанас Караиванов обяви наскоро, че ще изчака плащанията от ТВ7 до петия кръг, който предстои този уикенд.

От ТВ7 вчера заявиха, че със сигурност ще излъчват мача за Суперкупата на България между "Лудогорец" и "Ботев" (Пловдив) в сряда. 

Дневник