Жо-Филфред Цонга отпадна още в първия кръг на турнира в Синсинати само дни, след като спечели титлата от тенис турнира в Торонто.

В същото време световният номер 1 Новак Джокович трябваше да мине през три сета, за да отстрани Жил Симон във втория кръг.

Цонга беше свален на земята с поражение с 1:6, 4:6 от руснака Михаил Южни в първия си мач на турнира. Въпреки че миналата седмица победи четирима играчи от топ 10, включително Роджър Федерер, Джокович и Григор Димитров, сега отстъпи само за 68 минути.

"Просто дадох всичко от себе си миналата седмица", заяви французинът, който не успя да тренира в понеделник заради дъжд.

"Преди мача вярвах, че ще мога да играя на добро ниво, но на корта установих, че е невъзможно и така и се получи", добави той.

Малко по-късно Джокович спечели ключовия трети сет с пробив в седмия гейм и се наложи с 6:3, 4:6, 6:4. След като миналата седмица отпадна рано, сега той се наложи в ключовите точки.

Симон се бореше здраво и почти проби в осмия гейм на третия сет, а освен това успя да спаси мачбол, но накрая беше пречупен.

Григор Димитров започва участието си в турнира днес срещу Йежи Янович, а мачът се очаква да започне след 18 часа.

Дневник