Румънският шампион Стяуа записа минимален успех над Лудогорец с 1:0 в първия мач между двата тима от плейофите за влизане в Шампионската лига. Мачът се игра в Букурещ във вторник вечерта.

В 35-ата минута германският съдия отсъди дузпа в полза на домакините. Санмартеан влезе в наказателното поле и след съприкосновение с Минев падна на земята. Владо Стоянов обаче спаси удара на Чипчиу и запази нулевото равенство. В края на първата част стражът на Лудогорец спаси нов удар, който отново бе дело на Чипчиу.

Веднага след почивката Мишо Александров уцели греда за жалост на феновете на разградчани. В 68-ата минута Марселиньо бе близо до откриване на резултата, след като засече топката след центриране от корнер, но ударът му бе неточен.

В 88-ата минута румънците откриха резултата, след като Чипчиу преодоля двама защитници на българския тим и прати топката във вратата на Владо Стоянов, носейки победата на своя тим. Малко след това Стяуа бе близо до нов гол, но Моци се намеси отлично и запази интригата за реванша в София на 27 август. /БГНЕС