Националът на България Александър Лазов спечели титлата от турнира в Олдензаал, Холандия, който беше с награден фонд 15 000 долара. Друг играч за Купа "Дейвис" - Димитър Кутровски, пък триумфира на двойки в Канада.

Финалната среща с местния тенисист Нилс Лоотсма закъсня заради дъжд, а после мачът беше спрян при 2-1 за Лазов и 40-40. В крайна сметка двубоят е завършил в зала, съобщи мениджърът на левичаря от Пазарджик Патрик Кър. В изключително оспорван мач осмият поставен Лазов спечели след 5-7, 7-6(7), 6-4 като е спасил три мачбола на холандеца.

Българинът спечели втора поредна титла, след успеха в Женева. Той взема 25 точки за световната ранглиста. Тази седмица Александър Лазов ще играе на фючърса на клей в Ротердам. Там той е поставен под №6 и започва с двубой срещу Антон Галкин от Русия.

Димитър Кутровски също приключи седмицата с трофей, след като заедно с индиеца Сакет Минени триумфираха при двойките на фючърса с награден фонд 15 000 долара в канадския град Уинипег. Във финала те победиха Филип Бестер и Маркуш Даниел със 7-5, 7-5. /БГНЕС