"Ливърпул" обяви официално привличането на италиански национал Марио Балотели. Детайлите около сделката не бяха оповестени, но според BBC червените ще платят на "Милан" трансферна сума от 16 милиона паунда, а според "Евроспорт" договорът е за три години. 

"Много съм щастлив, че съм тук. "Ливърпул" е един от най-големите клубове в Англия и практикува страхотен футбол. "Ливърпул" има много добър отбор с млади футболисти и затова дойдох тук. Ще направя всичко възможно, за да помогна на тима", заяви Балотели в първото си интервю като играч на "мърсисайдци". В "Ливърпул" той отново ще носи любимия си номер 45.

24-годишният нападател, известен със скандалното си поведение и многобройните инциденти с негово участие, ще се завърне във Висшата лига след година и половина.

Балотели носеше екипа на "Манчестър сити" между 2010 и 2013 г., като в този период вкара 30 гола в 80 мача. Той беше купен от "Интер" за 24 милиона паунда, а през януари миналата година беше продаден на "Милан" за 19 милиона.

"Много съм щастлив, че се връщам в Англия. Беше грешка, че напуснах. Тогава исках да се върна в Италия, но осъзнах, че съм направил грешка. Английският футбол като цяло е по-добър. Английският футбол е прекрасен", каза още Балотели.

Италианецът е деветото ново попълнение на "Ливърпул" след Адам Лалана, Деян Ловрен, Лазар Маркович, Алберто Морено, Дивок Ориги, Емре Чан, Рики Ламбърт и Хавиер Манкийо, който беше взет под наем от "Атлетико" (Мадрид). Ориги пък беше върнат под наем в "Лил" за настоящия сезон.

Дневник