Цветана Пиронкова победи италианката Карин Кнап с 6:4, 6:3 и се класира за втория кръг на US Open.

Българската тенисистка се нуждаеше от 77 минути, за да стартира успешно деветото си поредно участие в Ню Йорк.

С успеха 26-годишната пловдивчанка сложи край на серията от шест поредни загуби в турнирите на WTA.

Пиронков спечели първа победа от три месеца насам. Последният й успех беше срещу Аника Бек в първия кръг на "Ролан Гарос".

Благодарение на победата срещу Кнап тя си осигури 70 точки за световната ранглиста, които по всяка вероятност ще й позволят да се завърне в топ 50.

Първият сет на двубоя между българката и италианката беше изпълнен с пробиви. Кнап първа спечели подаването на съперничката си, за да поведе с 2:1, но не успя да затвърди предимството си. Пиронкова изравни, а след това направи втори пробив за 5:3.

Българската тенисистка получи възможност да сервира за спечелването на първия сет, но италианката върна пробива. Серията на посрещащите обаче продължи и след третия си пробив пловдивчанката приключи първата част с 6:4.

Вторият сет започна отлично за Пиронкова, която спечели първите четири гейма с пробиви във втория и четвъртия. Кнап върна първия пробив и успя да намали до 2:4. Българката обаче не позволи обрат и спечели следващите си две подавания, за да запише седма победа от 15 мача на US Open.

Пиронкова, която през миналата година отпадна в първия кръг, ще се изправи във втория кръг срещу победителката от сръбския сблъсък между Йелена Янкович и Бояна Йовановска. 

Дневник