"Реал" (Мадрид) претърпя първото си поражение от новия сезон в испанската Ла Лига и го направи по зрелищен начин.

Столичани загубиха с 2:4 гостуването на "Реал сосиедад", въпреки че поведоха с 2:0 още в самото начало на мача. За домакините от Сан Себастиан това беше първи успех за сезона.

Двата отбора си размениха по два гола още преди почивката, но през второто полувреме баските разнищиха много лабилната отбрана на "Реал".

Централният защитник на европейските шампиони Серхио Рамос откри резултата още в петата минута след удар с глава и след центрирането на Тони Кроос от ъглов удар.

Хората на Карло Анчелоти удвоиха аванса си в 11-ата минута. Уелсецът получи топката в наказателното поле между няколко защитника на "Сосиедад" и стреля неспасяемо ниско във вратата.

В тези минути защитата на домакините играеше разконцентрирано и двата гола бяха логичното развитие на двубоя.

Постепенно обаче баските стабилизираха изявите си и десет минути преди почивката Иниго Мартинес намали резултата след ъглов удар. Той се оказа непокрит на задната греда и реализира необезпокояван.

След още шест минути Давид Сурутуса вкара с мощен удар с глава след центриране отляво на Алберто де ла Бела.

През второто полувреме "Реал", който игра без контузения Кристиано Роналдо, имаше отново шансове за гол от статични положения, но не успя да ги реализира.

В същото време Сурутуса се оказа точно пред вратата при една акция отдясно, при която Чаби Прието беше освободен и можеше да центрира прецизно. Обратът в 61-ата минута не разколеба домакините, а им вдъхна още повече увереност и те довършиха своя съперник с четвърти гол.

Отново след корнер в 75-ата минута топката попадна в Карлос Вела, който с мощен шут под гредата не даде никакъв шанс на вратаря Икер Касияс.

Дневник