Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел подкрепи своя сънародник Нико Розберг около скандала с инцидента в Гран при на Белгия, когато германецът удари съотборника си в "Мерцедес" Люис Хамилтън и провали състезанието му.

Според пилота на "Ред бул" инцидентът е бил напълно нормален за състезание, а действията на лидера в шампиона - правилни.

Розберг спука задна лява гума на Хамилтън във втората обиколка на "Спа". В този момент англичанинът беше лидер, но в крайна сметка не завърши състезанието. Германецът пък зае второто място и увеличи аванса си в битката за световната титла на 29 точки седем кръга преди края.

Лидерът в шампионата получи сериозни критики от доста страни за маневрата си. Той беше обвинен от Хамилтън, че е действал умишлено. Впоследствие Розберг се извини и заяви, че е допуснал грешка.

"Мисля, че това беше един нормален състезателен инцидент, който не трябваше да провокира толкова големи дискусии дали е бил умишлен или не. Никой не иска да си счупи крилото преднамерено и никой не иска да бъде обвинен в неспортсменско шофиране", заяви Фетел в интервю за Sport Bild.

"Нико направи всичко правилно. Той опита изпреварване, защото мислеше, че е по-бърз", добави пилотът на "Ред бул", който заема шесто място в класирането със 132 точки изоставане от Розберг и с 58 от съотборника си Даниел Рикардо.

dnevnik.bg