Носителят на "Златната топка" Кристиано Роналдо заяви, че иска един ден да се завърне в "Манчестър юнайтед".

Голмайсторът на "Реал" (Мадрид) игра за "червените дяволи" между 2003 и 2009 г., след което беше продаден за рекордните по това време 94 милиона евро.

"Обичам този клуб. Всички знаят това. Казвал съм го много пъти. Той е в сърцето ми. Оставих много приятели там, привържениците са невероятни и един ден искам да се върна", каза португалецът в интервю за Daily Mail.

През миналата година Роналдо преподписа с "Реал" (Мадрид) за пет години и действащият му контракт е до 2018 г.

"Щастлив съм в "Реал" и все още ми остават четири години от договора, но не се знае какво ще се случи в бъдеще, защото отношението към мен в Манчестър беше невероятно", добави той.

Бившият клуб на португалеца прави слаб старт на сезона и все още търси първата си победа. В последните дни на трансферния прозорец "Юнайтед" привлече Анхел ди Мария, Радамел Фалкао и Дали Блинд, а общо през лятото похарчи 149 млн. паунда.

"Вярвайте ми, те ще бъдат добър тим отново, сигурен съм. Всеки клуб има подобни периоди. В момента "Юнайтед" преминава през лош такъв. Миналата година беше ужасяваща, а тази също не започна добре", коментира Роналдо.

"Привличането на Ди Мария и Фалкао беше добър ход. Смятам, че с тях ще изглеждат много по-добре. А и аз бих желал те да се представят по-добре, защото го заслужават. Стартът на сезона беше слаб, така че се нуждаеха от качествени нови играчи", завърши той.

dnevnik.bg