Тази събота и неделя Севливо е домакин на VІ кръг от републиканския шампионат по мотокрос, след като този сезон надпреварата приключи в Поморие, Троян, Левски, Сливен и Самоков.

За 7-ма година състезанието на мотополигона "Горна Росица" е в памет на бившия кмет на Севлиево Йовко Йовков. Сегашният градоначалник Иван Иванов се похвали днес в Пресклуб "България", че допълнителни промени по трасето ще изненадат пилотите, но какви точно са те, ще стане ясно преди първата тренировка в събота сутринта. Подобренията са такива, че ще се намали скоростта на моторите, но и ще се увеличи атрактивността за зрителите, загатна кметът. За пистата край Севлиево това ще е второ домакинство през тази година, след като през април на нея се проведе кръг от Световния и Европейски шампионат по мотокрос в класовете MXGP, MX2, EMX125-250-300.

В неделя на старта ще застанат над 100 състезатели от класовете МХ65, МХ85, МХ2, МХ1 и МХ. При най-малките в МХ65 Кристиян Иванов отново е първи, след като в Самоков миналата седмица успя да навакса изоставането си в Сливен. Димитър Грозданов и Хасан Ерай оформят челната тройка във временното класиране на този клас.

В МХ85 начело е гордостта на местния клуб Хакан Халми, който вече е европейски вицешампион по супермото. Доста близо зад него са Алекс Димитров и Момчил Иванов, което обещава много оспорвана битка.

В МХ2 Макъл Иванов е лидер с 4 победи от 4 състезания.

В МХ1 първенецът Николай Йовчев има само 10 точки преднина спрямо Тодор Тотев, трети е Калоян Илиев. В МХ с най-голям актив е Юлиян Райчев, следван от Веселин Малинов и Теодор Гигов.

Председателят на Организационния комитет "Гран При България" Румен Петков отново предупреди, че мотоциклетната федерация е застрашена от отнемане на лиценза поради неплатените такси за домакинствата на международни състезания у нас. Причината е циничното отношение на предишното правителство в лицето на министър Марияна Георгиева, посочи Петков. /БГНЕС