Привържениците на ЦСКА организират събирането на подписи с искане клубът да получи базите си. Подписката ще започне в неделя по време на празника, който червените организират.

Запалянковците от фенклуб "Сектор Г" твърдят, че проблемът със собствеността остава нерешен години наред. "Необяснимо е, че ЦСКА е единственият от елитните клубове, а и не само от тях, който беше принуден да плаща огромен наем за ползването на своя стадион и тренировъчна база. В същото време държавата не инвестира нито лев в тях, оставяйки ги да се рушат", заявяват от фенклуба.

Те изтъкват, че много от другите клубове са получили своите бази "в някои от случаите по съмнителен или дори откровено криминален начин".

"Още по-тежко е положението в многобройните спортни клубове на ЦСКА. Освен че голяма част от съоръженията, които ползват, са в изключително лошо състояние, при някои от спортните клубове дори са правени опити за брутално изгонване. Създават се предпоставки стотици деца да останат без място, където да тренират, а много треньори да няма къде да упражняват професията си", допълват привържениците и изтъкват, че от клубовете на ЦСКА са излезли много олимпийски, световни и европейски шампиони.

Подписката е в подкрепа на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, внесен от олимпийския шампион Таню Киряков и група народни представители. "Едно от най-важните неща, които предвижда този законопроект е, че се дава възможност на спортните клубове "ползуващи обекти и съоръжения непрекъснато или прекъснато повече от десет години, в рамките на последните двадесет, и отговарящи на предвидените в текста други условия, да получат безвъзмездно право на ползуване за срок от 10 до 20 години". Както се вижда, това съвпада с положението, в което се намират не само футболния, но и доста от спортните клубове на ЦСКА", пишат феновете.

При управлението на "Титан" ЦСКА получи базите за дългосрочно ползване. Според договора клубът е задължен всяка година да прави инвестиции. От изнесените данни от доклада на ЦСКА за 2013 г. става ясно, че ангажиментът на ЦСКА е да инвестира общо 12.84 милиона лева.

Подписи ще се събират при всяко домакинство и гостуване, а в другите дни и във фен магазина на "Българска армия". Бланки за подписката ще бъдат изпратени и на фен клубовете извън София.

"Решаването на проблема с базите е изключително важно за бъдещето на ЦСКА. Това ще е и огромна крачка по пътя към стабилизацията на клуба. Убедени сме, че няма армеец, който да е чужд на тази кауза и разчитаме на голяма активност от ваша страна", завършват от "Сектор Г".

dnevnik.bg