Българският отбор излиза срещу Египет в четвъртия си мач от световното първенство по волейбол в Полша. Воденият от Пламен Константинов състав ще търси да възвърне ритъма и увереността си.

Националите се наложиха трудно с 3:0 срещу Китай в петък. Константинов обясни, че на състава му липсва самочувствие, а такова може да се натрупа срещу силните отбори като Русия и Бразилия. Преди мача със "сборная" обаче предстои срещата с африканците.

Египет изгуби един от най-важните си мачове - с 0:3 срещу Канада в спор за четвъртото място. Така почти сигурно африканският отбор няма да се класира за втората фаза. Това пък значи, че резултатът от предстоящия мач ще отпадне от сметките.

За България обаче е ключово да напипа ритъма си на игра и да се подготви за срещата с Русия, както и за тежките двубои, които предстоят във втората фаза.

"Това, което виждам на тренировка, ми дава надежда. Виждам потенциал, който все още не можем да покажем в мачове. Ако го разкрием, можем да очакваме нещо. Дори още на световното първенство. В момента сме на кръстопът - можем да тръгнем главоломно нагоре или рязко надолу", каза Константинов.

Либерото Теодор Салпаров заяви, че отборът не може да си позволи да губи точки срещу съперници като Китай и Египет.

Мачът е днес в 14.00 часа в Гданск.

dnevnik.bg