Шампионът от US Open за 2009 г. Хуан Мартин дел Потро отложи завръщането си на корта и ще пропусне предстоящата серия азиатски турнири.

Аржентинецът претърпя операция на лявата китка през март и все още продължава възстановяването си.

25-годишният тенисист стартира сезона със спечелването на 18-ата си титла в турнирите на АТП в Сидни, но след това изигра само още шест мача и трябваше да се подложи на хирургическата интервенция.

Дел Потро няма да се включи в надпреварите в Малайзия, Китай и Токио, където в началото на октомври трябваше да защитава трофея. Той ще пропусне и мастърса в Шанхай, където през миналата година се класира за финала.

"Възстановяването на китката ми върви много добре, но се нуждая от още малко време да достигна нужното ниво, за да се състезавам отново. Работих усилено и се надявах, че ще мога да се завърна напълно готов за турнирите в Азия, където през 2013 г. постигнах страхотни резултати. За съжаление това не е възможно", заяви Дел Потро, който се смъкна до 14-о място в световната ранглиста.

Тенисистът се надява да е хване поне края на сезона в Европа. Евентуалното му завръщане може да стане на турнира във Виена, който започва на 13 октомври.

dnevnik.bg