Станка Златева за трети пореден път претърпя ранна загуба и остана извън битката за титлата в категория до 75 кг на световното първенство по борба в Ташкент.

Петкратната шампионка претърпя драматична загуба от монголката Бурмаа Очирбат с 3:6.

Минута преди края Златева водеше с 3:0, но допусна да бъде сразена едва три секунди преди края с успешно хвърляне за 4 точки.

Малко по-рано българката, която лекуваше вирусно заболяване с антибиотици преди старта на шампионата, започна с туш срещу индийката Аншу Томар.

Независимо от загубата Златева все още има шанс за медал от световното първенство. Сега тя трябва да се надява Очирбат да си пробие път до финала, за да изтегли българката до репешажите за бронза.

За последно представителката на България стана световен шампион през 2011 г. в Истанбул, а през тази година завоюва европейската титла на първенството във Вантаа.

По идентичен начин се разви схватката на Мими Христова срещу Лисет Антес от Еквадор до 58 кг също в четвъртфиналната фаза. Българката имаше аванс от 8:6, но допусна грешка и при контраатаката беше туширана от Лисет в 3:51 минута на двубоя. Христова също трябва да разчита на финал за боркинята от Еквадор, за да стигне до репешаж за бронза.

dnevnik.bg