Селекционерът Пламен Константинов изрази голямо разочарование от представянето срещу Куба и сериозно притеснение от играта на българския националния отбор на световното първенство по волейбол. Според него тимът е много далеч от това, което би трябвало да показва.

В събота българските волейболисти бяха разгромени с 0:3 от младия и много неопитен състав на Куба. Националите допуснаха трета поредна загуба и остават без спечелена точка от началото на втората групова фаза.

"Поздравления за отбора на Куба. Те бяха по-добри от нас. Мога да кажа, че съм разочарован от моя отбор. В първите два гейма показахме някакъв волейбол, но след това напълно се предадохме", заяви Константинов на пресконференцията след мача.

Българите бяха загубили шансове да се класират в следващата фаза още със загубата от Германия в предишния кръг, а поражението от кубинците ги смъкна на шестото място в група F.

"Дори някои хора да казват, че резултатът няма значение, за мен има, защото виждам, че отборът ми не показва нивото, което би трябвало да показва. Това наистина много ме притеснява", добави българският треньор.

С успеха срещу България Куба записа първа победа във втората групова фаза и общо трета от началото на световното първенство.

"Много съм щастлив от тази победа. Тя е много важна, защото България е много добър отбор. От самото началото вярвахме, че можем да спечелим. Доволен съм, че се показахме в добра светлина в края на първенството. Имаше някои нервни моменти, но останахме концентрирани и успяхме да спечелим в три гейма", заяви треньорът на Куба Родолфо Санчес. 

dnevnik.bg