Ръководството на "Хамбургер" уволни старши треньора Мирко Сломка. 47-годишният специалист е първият освободен от поста си от началото на сезона в Бундеслигата, от който са изминали едва три кръга.

Сломка се задържа в "Хамбургер" само осем месеца. Той беше назначен в средата на февруари и изведе отбора в 18 официални мача, в които записа едва три победи и цели десет загуби.

В неделя "Хамбургер" загуби с 0:2 при гостуването на "Хановер", където Сломка беше треньор между януари 2010 г. и декември 2013 г. Отборът от Хамбург записа трети пореден мач без победа и заема последното място в Бундеслигата с една точки и голова разлика 0:5. Той е единственият без отбелязан гол от началото на сезона. "Хамбургер" е единственият отбор в историята на Бундеслигата, който никога не е изпадал. Това беше на път да се промени през миналия сезон под ръководството на Сломка, но отборът се спаси драматично в бараж срещу втородивизионния "Гройтер фюрт" след равенства 0:0 и 1:1.

Сломка спечели по 0.75 точки средно на мач, което го прави най-слабият треньор в историята на клуба, извел тима в повече от 16 мача. Треньорът, който ще го наследи на поста, ще бъде 12-ият в последните седем години.

В този период начело на тима бяха още Хууб Стевенс, Мартин Йол, Бруно Лабадия, Рикардо Монис, Армин Фее, Михаел Йонинг, Родолфо Кардосо - два пъти като временно изпълняващ длъжността, Франк Арнесен, Торстен Финк и Берт ван Марвайк.

dnevnik.bg