Новакът "Лестър" нанесе тежък удар по търсещия себе си "Манчестър юнайтед" с постигането на изключителен обрат от 1:3 до 5:3 пред собствена публика.

Възпитаниците на Луис ван Гаал доминираха в гостуването си и взеха уверен аванс от два гола в 57-ата минута, но само седем по-късно домакините изравниха с две бързи попадения.

"Червените дяволи" отстъпиха инициативата и футболистите на "Лестър" превърнаха устрема си във впечатляващ успех с голове на Джейми Варди и Леонардо Уйоа.

"Юнайтед" имаше очакваното силно начало на срещата и още в самото начало Робин ван Перси бе изведен сам срещу вратаря Каспер Шмайхел, но не успя да го преодолее. Холандецът се реваншира в 13-ата минута, когато засече с глава отлично центриране на Радамел Фалкао отляво за 1:0.

Само три минути по-късно Анхел ди Мария покачи преднината на гостите с красив прехвърлящ удар, който изненада датския страж на "Лестър". Още в ответната атака обаче домакините намалиха, когато Джейми Варди сложи топката на главата на Леонардо Уйоа за 1:2.

"Червените дяволи" задържаха безпроблемно превъзходството си и Фалкао уцели греда, а след почивката отново се разписаха. В 57-ата минута Андер Ерера отклони изстрел на Ди Мария и с това попадение "Юнайтед" сякаш трябваше окончателно да пречупи съпротивата на домакините.

Това така и не се случи. В 62-ата минута Рафаел да Силва имаше две последователни единоборство с Варди, а второто бе в наказателното поле на гостите и реферът Марк Клатенбърг отсъди спорна дузпа за "Лестър". Дейвид Нюджънт застана зад топката и отново намали до 2:3, за да постави началото на обрата в срещата.

Футболистите на новака във Висшата лига имаха нужда само от още две минути и мощен изстрел на Естебан Камбиасо, за да заличат напълно преднината на 20-кратните шампиони. Поривът на "Лестър" продължи и с две отлични контраатаки домакините матираха категорично разпиляната защита на "Юнайтед".

Първо Хуан Мата позволи топката да му бъде отнета в половината на домакините и след секунди Варди беше изведен очи в очи срещу Давид де Хеа, който бе преодолян за 4:3. Възпитаниците на Ван Гаал се сринаха напълно в 83-ата минута, когато Тайлър Блекет фаулира Варди в наказателното поле и бе изгонен с червен картон. Уйоа се зае с дузпата и оформи крайното 5:3 в полза на "Лестър".

Преди края на петия кръг "Манчестър юнайтед" остава на 12-о място с едва 5 точки, докато "Лестър" вече е шести с 8 след втората си поредна победа и равенствата с "Евертън" и "Арсенал".

Дневник