"Байерн" (Мюнхен) взе своето от гостуването на ЦСКА в Москва и си тръгна с победа с 1:0 във втория си мач от група E на Шампионската лига.

Баварците доминираха почти през цялата среща, но с изключение на първите двайсетина минути не впечатлиха с представянето си.

Именно в този отрязък от мача те стигнаха до единствения си гол, отбелязан от Томас Мюлер от дузпа. Българският национал Георги Миланов бе титуляр за ЦСКА и остана в игра до края на мача, като още в 15-ата минута отправи опасен удар срещу вратаря Мануел Нойер.

Преди това Марио Гьотце и Ариен Робен намериха пролуки да стрелят отдалеч, докато руснаците се бранеха с пълния си състав около своето наказателно поле. В 21-ата минута Марио Фернандес фаулира германския национал и реферът отсъди дузпа, която Мюлер превърна в гол.

Първото опасно положение за ЦСКА дойде чак в 38-ата минута, когато Ахмед Муса бе изведен очи в очи с Нойер и стреля в тялото му. При добавката Зоран Тошич не уцели вратата на "Байерн". Не след дълго Роман Еременко също опита своя удар и намери външната страна на гредата.

Първото полувреме завърши със сериозен пропуск и на Робен, който остана сам срещу Акинфеев. След почивката двубоят продължи в същата динамика – домакините се защитаваха с всички налични сили, докато баварците не успяваха да пробият противниковата отбрана.

Началните минути отново бяха най-атрактивни и след удари на Гьотце и Мюлер дойде ред на Муса да пропусне сам срещу Нпйер. От другата страна на терена Роберт Левандовски на свой ред не успя да реализира при идентична ситуация.

Постепенно "Байерн" сякаш загуби желание за игра и не след дълго трябваше да премине в задни позиции, но ЦСКА не намери начин как да затрудни по-сериозно Нойер. Въпреки това Мюлер и Джердан Шакири също бяха изведени в директен двубой с Акинфеев и също го загубиха.

В крайна сметка "Байерн" записа втората си победа в Шампионската лига и общо стотна в турнира. Клубът заема първа позиция преди другия двубой в групата между "Манчестър сити" и "Рома". ЦСКА остава последен с две загуби.

dnevnik.bg