ЦСКА спечели с 1:0 дербито на кръга срещу "Ботев" (Пловдив), а с успеха червените се утвърдиха на върха в класирането на А група.

Тони Силва вкара единственото попадение в 68-ата минута в един равностоен мач, в който положенията не бяха много.

Въпреки това отново ЦСКА беше по-търсещият успеха тим и зарадва феновете, които отново можеха да се настанят в сектор Г на стадион "Българска армия".

В 68-ата минута резервата Луис Соарес показа страхотни спринтьорски качества и спечели надпреварата за едно подаване, излезе пред защитника на "Ботев" и навлезе в наказателното поле. Там беше пресрещнат от вратаря Адам Стаховяк, но преди да бъде съборен успя да подаде успоредно на голлинията.

Нахлуващият фронтално Тони Силва реализира на опразнената врата и донесе трите точки за своя тим. "Червените" са лидери в класирането с 26 точки, а "Ботев" е на шесто място с 18.

Двубоят започна с минута мълчане в памет на загиналите в с. Горни Лом.

През първото полувреме футболистите на ЦСКА имаха инициативата, а най-чистото положение беше в 32-ата минута, когато Стивън Сънди се възползва от грешка на защитата на пловдивчани и изведе Серджиу Буш сам срещу Стаховяк. Диагоналният удар на 21-годишния румънски нападател и голмайстор мина край страничната греда.

"Ботев" играеше много стегнато и компактно и рядко позволяваше положения пред Стаховяк, което наложи промяна в поведението на домакините през второто полувреме.

ЦСКА започна активно и логично откри резултата. Веднага след получения гол пловдивчани тръгнаха в атаки, но опасните положения отново бяха пред тяхната врата.

В 82-ата минута Тони Силва подаде на Серджиу Буш в наказателното поле и румънецът стреля под напречната греда, но полският вратар на "Ботев" успя да избие топката в ъглов удар.

След изпълнението на ъгловия удар топката попадна във включилия се в атаката защитник на червените Александър Тунчев, който от чиста позиция от пет-шест метра стреля високо над напречната греда.

dnevnik.bg