България излиза в европейска квалификация срещу Норвегия в опит да заличи слабото представяне срещу Хърватия преди три дни. Възпитаниците на Любослав Пенев гостуват в Осло тази вечер от 21,45 в трети мач от група H. До този момент трикольорите имат актив от три точки, след като в първия си мач от квалификациите надделяха трудно над Азербайджан като гост с 2:1.

Очаква се Любослав Пенев да направи няколко промени в състава си в сравнение с мача с Хърватия, който България загуби с 0:1 в София. Почти сигурно е, че атаката на българите ще бъде водена от Андрей Гълъбинов, който щ замести Мицански. Защитникът Йордан Минев е под въпрос за срещата, тъй като е измъчван от стара травма, която може да му попречи да вземе участие в мача.

Двубоят днес ще бъде под номер 13 между двата тима. До този момент България ма 6 победи срещу скандинавския си съперник, четири от срещите са завършвали при равен резултат, а успехите за Норвегия са два. Любопитен факт е, че България няма загуба от днешния си съперник в евроквалификация.

Освен двубоя Норвегия – България, в нашата група H предстоят да се изиграят още два мача. Малта посреща лидера и основен фаворит Италия, докато Хърватия приема Азербайджан. Водач в групата е тима на „скуадра адзура“ с пълен актив от шест точки. Толкова има и Хърватия, а след нея следват Норвегия, България, Азербайджан и Малта.

gong.bg