"Агресорите трябва да бъдат наказани с пълната строгост на закона, включително и от сръбското правосъдие", обяви президентът на Албанската футболна федерация Армандо Дука.

Дука бе водач на албанската делегация за гостуването в Сърбия във вторник вечерта, когато евроквалификацията между двете страни бе прекратена след масово сбиване на терена. От албанската федерация обявиха, че са били замеряни с монети, камъни и късове бетон, а сръбските фенове са скандирали "Смърт за албанците". "Фактите са ясни, има доказателства, искаме пълно и независимо разследване за инцидентите преди, по време и след края на мача. Агресорите трябва да бъдат наказани с пълната строгост на закона, включително и от сръбското правосъдие", заяви Дука.

От Сръбската футболна федерация казаха, че летящият дрон със знамето на Велика Албания е "политическа провокация", а отборът на гостите е отхвърлил молбите на представителите на УЕФА мачът да бъде продължен.

От УЕФА повдигнаха обвинение срещу Сръбската федерация заради поведението на феновете, които нахлуха на терена, както и срещу Албанската, заради отказа да продължат да играят, както и заради "показване на незаконно знаме". УЕФА ще разглежда случая на 23 октомври. "Това бе непростимо. Представете си, че на дрона бе закачен експлозив, а не флаг", коментира президентът на организацията Мишел Платини. /БГНЕС