Наставникът на Литекс Красимир Балъков е оптимист за предстоящото дерби с ЦСКА.

"Ние сме амбицирани против всеки един съперник за победа. Така ще бъде и в София. Още повече на първия мач с ЦСКА през лятото имахме абсолютно надмощие и след малшанс загубихме. Надявам се, че сега ще имаме този късмет. Също така вярвам, че ще се представим по начина, по който тренирахме през последните две седмици. Доволен съм, след като имахме много, много разговори заради мача с Локо Пд, който ни беше един от най-слабите", каза Балъков.

Двубоят на "Армията" пропуска Омар Косоко, който лекува контузия на адукторите, както и възстановяващите се от травми Александър Цветков и Евгени Александров.

"ЦСКА с присъствието на Стойчо Младенов и щаба му, които много уважавам, се вижда, че има съвсем друго лице. Понякога не играе добре, но успява да спечели, което е по-важно, защото точките са много важни в тежките мачове. Знаем, че ще бъдат заредени с тотална енергия и ще искат да вземат този мач на всяка цена, защото след това имат дерби с Левски. ЦСКА е по-опитният отбор, но нашите млади футболисти знаят как да играят срещу такива отбори. Така че ще стане интересен мач.",добави наставникът на ловчанлии."Надявам се, че тези двубои на ЦСКА срещу нас и Левски няма да решат първенството. То тъкмо започна да става интересно. Ако успеем да реализираме това, за което отиваме в София, може да стане още по-интересно", добави още легендарният халф от САЩ`94.

"В Литекс явно се вижда присъствието на много млади състезатели, които имат амплитуди в тяхното развитие. Трудно един млад състезател може да играе на постоянно ниво през целия сезон. Разбира се имаме о и по-опитни играчи, които също ни изневериха при загубата от локомотив /Пловдив/, но има такива фази. Ние трябва да работим с момчетата да не де получават такива спадове. Разбрали сме се с момчетата как ще работим", каза още Балъков.

Той определи като спекулации появилите се информации, че ще поеме националния отбор на България. Специалистът обърна внимание и на нуждата от още повече работа с младите играчи.

"За националния отбор, аз мисля, че господин Ганчев отговори на този въпрос за селекционера. За пети - шести път спрягат моето име като спекулации. Явно медиите си продават продукта. В началото на първенството ме гониха и мен, и Хубчев, а сега и мен и Хубчев ни спрягат за треньори на националния отбор. Аз като явен, той като скрит фаворит. Сами можете да си направите заключението каква е истината. Аз отдавна с решението си да се прибера в България, и то именно в Литекс, съм преценил някои неща. Българският футбол плаче за български футболисти. Аз съм и за качествени чужденци, каквито има в нашето първенство. Специално и схемата и структурата в Литекс ми прави удоволствие, защото ние работим за развитието на младите футболисти. Това е пътят един ден да не коментираме така националния отбор", категоричен бе Балъков. /БГНЕС