Гол на Мартин Камбуров в 93-та минута донесе равенството 1:1 на Локомотив Пловдив при домакинството на Левски в мач от 12-ия кръг на "А" група.

Това бе 11-ти гол на Камбуров срещу Левски в кариерата му, като единствено легендата на Берое и ЦСКА Петър Жеков се е разписвал повече пъти срещу "сините" в "А" група. Гостите могат да съжаляват, че изпуснаха победата в края, след като пропуснаха няколко много добри ситуации да си осигурят трите точки по-рано.

Възпитаниците на Георги Иванов контролираха събитията през първата част и натискът им даде резултат в 42-та минута, когато Мигел Бедоя се възползва от страхотно подаване на Антонио Аниете и прати топката във вратата на Йордан Господинов. След почивката домакините се опитаха да потърсят изравняване и натиснаха, но не създадоха почти никакви опасности пред Пламен Илиев. Гостите имаха няколко добри шанса на контраатака, но на два пъти бяха спрени от изключително спорни засади, а веднъж Бедоя не успя да преодолее Господинов, останал очи в очи с вратаря на "смърфовете".

Тимът на Левски бе наказан в последната третата минута на продължението, когато Камбуров овладя една топка в наказателното поле, преодоля с лекота Георги Сърмов и с удар по диагонала отбеляза изравнителен гол, а веднага след подновяването на играта бе свирен последният съдийски сигнал.

По този начин Левски изпусна шанса да излезе на второ място в класирането и остават на четвърта позиция с 21 точки, а равенството изкачи Локомотив до 9-то място. /БГНЕС