"Един отлично тактически изигран мач от всички състезатели. Можехме да постигнем и по-категорична победа", обяви наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов след победата над Левски с 3:0 в мач от 13-ия кръг на "А" група, предаде репортер на БГНЕС.

Младенов постигна шести пореден успех над големия съперник на "червените", след което изрази задоволство от своите футболисти. "Един отлично тактически изигран мач от всички състезатели. Ако има нещо, от което не съм доволен, това беше през първото полувреме покритието, халфовете не можаха добре да се ориентират. След като тези неща се коригираха, всичко влезе в наше русло и мача го изиграхме тактически правилно и грамотно. Можехме да постигнем и по-категорична победа", коментира той след двубоя.

"За титлата не искам да говоря, нито искам моите футболисти да говорят. Колкото клиширано и елементарно да звучи, играем мач за мач. Ние сме нов отбор, на 4 месеца. Имаме 14 нови футболисти. Не искам да мислим за титлата. Работим, борим се, мач за мач, когато се отделим двете шестици, тогава може да говорим и да мечтае. На този етап не искам да вкарвам такова напрежение в отбора", допълни той.

Младенов разкри, че не е искал мача да се провежда при такива атмосферни условия. "Мнението ми беше, че няма условия за провеждане на такъв мач. Забелязахте, че линиите бяха бели, не бяха с червена боя. Не може 30-40 минути преди мача, докато нашите футболисти загряват, фенове на Левски да чистят стадиона, всичко може да се случи, а видяхте, че и се случи. Можеше и нещо по-тежко да бъде. Представете си, че в топката, която ме удари, имаше камък. Мисля, че домакините не можаха да се справят с организацията за мача", каза той.

Той коментира и ситуацията, в която бе уцелен със снежна топка. "Загубих съзнание за кратко, след това докторът ми даде амоняк, поосвежих се, повъзстанових се. Първите десетина минути не бях такъв, какъвто трябваше да бъда, малко разсеян и нормално. В края на краищата, има правилник. Там има за трето провинение какво трябва да се направи. Това не е първо, не е второ, това е трето провинение, трето наказание за Левски. Там ясно и категорично е написано какво трябва да бъде решението на тази комисия, какво трябва да се случи. Вие представяте ли си това ако с ЦСКА се случи? Досега да са ни затрили", заяви треньорът на "армейците". /БГНЕС