Треньорът на Григор Димитров Роджър Рашийд заяви, че се гордее с представянето на своя възпитаник през последната година.

В четвъртък българският тенисист загуби от Анди Мъри в осминафиналите на мастърса в Париж, което сложи край на сезона му.

"Големи благодарности към Григор Димитров за това, че даде всичко от себе си в нашето пътешествие през 2014 г. Гордея се с теб", написа австралиецът в профила си в Twitter.

Това беше първият пълен съвместен сезон на Рашийд и Димитров. Двамата започнаха да работят заедно през октомври 2013 г. и това даде моментални резултати.

След зимната подготовка 23-годишният българин значително подобри представянето си и в крайна сметка оставя зад гърба си най-силната година в своята кариера. 

Той се представи на много силно и константно ниво през първата половина, като спечели три титли, игра полуфинал на "Уимбълдън" и четвъртфинал на Australian Open и се изкачи до осмото място в световната ранглиста.

Във втората половина от сезона обаче формата му драстично спадна и той логично не успя да намери място във финалите на АТП, губейки девет от последните си 23 мача.

dnevnik.bg