Легендарният боксьор Майк Тайсън обяви, че е бил изнасилен като дете.

Това се е случило в Бруклин през 1973 г., когато бившият световен шампион в свръхтежка категория е бил едва седемгодишен.

"Аз бях малко момче, а той - възрастен мъж. Хвана ме на улицата и издевателства над мен сексуално. След това избягах. Никога повече не го видях", заяви 48-годишният Тайсън в интервю за радио SiriusXM.

Бившият боксьор никога не е разказвал за това и не е подавал жалба в полицията. "Просто продължих да живея. Не знам дали тази случка ми е повлияла психически", каза още Тайсън. Той допълни, че се е опитвал да забрави, че това се е случило.

Тайсън се оттегля от професионалния ринг след 50 победи, 44 от които с нокаут, и шест поражения. Той става световен шампион за първи път през 1986 г. и все още държи рекорда за най-млад абсолютен световен шампион на WBC, WBA и IBF. След това прави девет успешни защити, преди да сдаде титлите си през 1990 г. Успява да си върне пояса на WBC през 1996 г., но същата година го губи от Ивендър Холифийлд.

Година по-късно двамата отново се изправят на ринга, като Тайсън отхапва част от ухото на своя съперник, заради което временно е отстранен от спорта. Обявява банкрут през 2003 г., а през 2006 г. окончателно слиза от ринга. През 1992 г. Тайсън е обвинен в изнасилването на младо момиче и прекарва три години в затвора. 

dnevnik.bg