Отборът на Левски победи Локомотив София с 1:0 в мач от 14-ия кръг на "А" група, игран на потресаващо трагичния терен на стадиона в квартал "Надежда".

"Сините" бяха по-добрият отбор днес и заслужено стигнаха до трите точки, като победата им можеше да бъде по-изразителна, ако не бяха фрапантните пропуски на Луис Педро и Мигел Бедоя. Въпреки ужасното състояние на тревното покритие, възпитаниците на Георги Иванов все пак успяха да покажат някакви футболни достойнства и стигнаха до успеха, благодарение на гол на Антонио Аниете в 39-та минута. Испанският нападател бе изведен добре в наказателното поле от сънародника си Бедоя и с точен изстрел по земя преодоля Божидар Митрев.

През втората част "железничарите" не успяха да наложат някакъв натиск и в крайна сметка не създадоха нито една опасност в целия мач, докато Педро и Бедоя имаха страхотни възможности да вкарат втори гол, но се отчетоха с изключително неточни изстрели от наказателното поле. В крайна сметка "сините" стигнаха до минимален успех и спряха серията си от три поредни мача без победа в "А" група.

По този начин Левски се изкачи до третото място в класирането с 24 точки, докато Локомотив София остава на 7-ма позиция с 20 точки. /БГНЕС