Левият защитник на ЦСКА Тончи Кукоч е наказан за два мача заради атаката си срещу Георги Петков. Хърватинът ще пропусне гостуването на "Хасково" и важното домакинство с "Лудогорец".

Освен това бранителят е глобен и с 1000 лева. Дисциплинарната комисия обяви, че Кукоч е наказан "за брутално поведение". Член 22 на правилника гласи, че при бутане на съперников играч при спряна игра футболистът трябва да бъде наказан за два мача и глобен с 1000 лева.

Вратарят на "Славия" Георги Петков, който пропусна срещата, е глобен с 3000 лева за неприлични жестове. Белите пък трябва да платят за това, че техен служител, невписан в протокола, е извършил нарушение.

"Това е трагедия. Два мача наказание, без да съм направил нищо. Два мача наказание, само за да не играя срещу "Лудогорец". Няма значение, съотборниците ми ще победят. Само ЦСКА", написа Кукоч във Facebook.

След последния сигнал в мача между ЦСКА и "Славия" на Българска армия (0:0), Кукоч настигна Петков в тунела за гости и го бутна.

Вратарят каза, че не е провокирал хърватина, а единствено се е радвал след спечелената точка. Защитникът обаче го обвини, че е пожелал смъртта на него и семейството му.

ЦСКА се оплака пред БФС от обидните думи на Петков и на президента на "Славия" Венцислав Стефанов по адрес на Кукоч, члена на управителния съвет на клуба Иво Котев и на привържениците.

Това е вторият инцидент с грозно поведение на футболист през сезона, който предизвиква коментари. Първият беше с наказанието на капитана на "Лудогорец" Светослав Дяков. Той беше със спрени права за един мач заради това, че наплю Борислав Стойчев в двубоя с "Левски".

След срещата привърженици на сините призоваха национала да се извини и той го направи. Тогава обаче от Дисциплинарната комисия обявиха, че станалото е по време на игра, въпреки че играта беше спряна, и така наказанието падна от две срещи на една.

dnevnik.bg