ЦСКА Москва извоюва сензационна победа с 2:1 като гост на Манчестър Сити.

Мачът бе от Група Е на Шампионската лига и се игра на ст. "Итихад" в Манчестър. Резултатът бе открит с гол "от съблекалнята" - още във 2-та минута, когато Думбия от ЦСКА реализира с глава след центриране от фаул на Начо: 0:1.

Ранното попадение не стъписа домакините и съвсем скоро те успяха да се върнат в мача чрез Яя Туре, прострелял вратаря Игор Акинфеев от пряк свободен удар в 8-та минута: 1:1.

В търсене на победата, Сити натисна съперниците си, но вместо да вкарат нов гол, домакините инкасираха такъв при контра на гостите. Това стана в 34-та минута, като автор на попадението отново бе Думбия, отново при асистенция на Начо: 1:2.

Въпреки усилията на Гражданите, до края на мача резултатът остана непроменен. Сити завърши с 9 човека след червени картони на Фернандиньо и Туре. Със спечелените 3 т. ЦСКА съхрани шансовете си за класиране за следващата фаза на ШЛ, докато тези на Сити намаляха почти до нулеви.

Георги Миланов се появи на терена в 68-ата минута, заменяйки голмайстора Думбия. Българският национал дори имаше възможност да отбележи от пряк свободен удар, като изстреляната от него топка мина на сантиметри от гредата.

В другия мач от Група Е Байерн Мюнхен победи Рома с 2:0 след голове на Франк Рибери и Марио Гьотце, реализирали съответно през първото и второто полувреме. Класиране: Байерн 12 т., Рома 4 т., ЦСКА М 4 т., Манчестър Сити 2 т. /БГНЕС